Реєстрація /

В Україні знову підвищать комунальні тарифи заради кредиту МВФ

Влада підвищить ціни на газ і опалення.

Україна і Міжнародний валютний фонд готуються підписати меморандум, в якому викладені вимоги для отримання кредиту в 5 млрд. дол.

Згідно з домовленістю, починаючи з липня цього року українців фактично переведуть на тарифи для промисловості. На травень, наприклад, вони на 70% вище, ніж по ПСО. А якщо газ на світовому ринку буде дорожчати, то доведеться платити ще більше.

Фактично влада зобов'язалася зняти всі обмеження щодо тарифів на опалення. Якщо в них закладуть капітальні витрати на ремонт зношених на 80% мереж, як планується, платіжки істотно зростуть.

Нові тарифи хочуть прописати в нових договорах до жовтня 2020 року. Це означає, що діяти вони почнуть з наступного опалювального сезону.

Тарифи на опалення будуть переглядати не рідше ніж раз на рік до початку опалювального сезону

Виходячи з тексту меморандуму можна зробити висновок, що закон про відкриття ринку сільгоспземель – не остаточний. В майбутньому покупку паїв можуть дозволити юридичним особам та іноземцям.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що в ПрАТ «АК «Київводоканал» заявили про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2021 рік. У компанії хочуть підвищити тарифи майже на 20%.

Джерело