Реєстрація /

В Україні ввели годовий тариф на газ


Договір на тариф - обов'язковий.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕПУ) на засіданні прийняла рішення, згідно з яким побутові споживачі зможуть споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби НКРЕПУ.

Тепер побутовим споживачам надається можливість споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками і діяти в період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

У той же час постачальники природного газу зможуть пропонувати інші комерційні пропозиції побутовим споживачам.

«Введення річного продукту для побутових споживачів природного газу є найважливішим рішенням. З 1 травня поточного року за замовчуванням буде введена річна ціна газу для всіх побутових споживачів. Це позбавить їх турбулентності цінових коливань. При цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача міняти річний продукт на будь-який інший, який буде пропонувати постачальники», – зазначив під час засідання голова НКРЕКУ Валерій Тарасюк.

Регулятор також звертає увагу всіх постачальників природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати поставки природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року на необхідність виконання своїх обов'язків з проведення розрахунку та оприлюднення в термін до 25 квітня 2021 року на власних сайтах ціни на природний газ, який буде поставлятися в рамках базового річного пропозиції.

Стаття по темі: Купівля паркомісця в Києві: вигідно чи ні?

Раніше повідомлялося як новоствореним ОСББ отримати електроенергію .

Джерело