Реєстрація /

Як новоствореним ОСББ отримати електроенергію 

YASNO наддало інструкцію.

Щоб у багатоповерхівках були електроенергія, газ, вода та інші види послуг, новостворені ОСББ мають укласти договори з усіма виконавцями житлово-комунальних послуг. Які кроки необхідно зробити, щоб отримувати електроенергію на потреби житлового будинку від YASNO, розповідає енергопостачальник.

Щоб забезпечити електроенергією місця загального користування (ліфти, освітлення, насосне обладнання), новоствореним ОСББ необхідно:

1.            Звернутися до оператора системи розподілу (ОСР), до електромереж якого підключений будинок, і укласти з ним договір про розподіл електроенергії.
2.            Обрати комерційну пропозицію і укласти договір з YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») про постачання електричної енергії.

На сайті yasno.com.ua опубліковано «Пам’ятку для нового споживача», яка містить перелік документів, необхідних для укладання договору.

Також ОСББ можуть обрати комерційну пропозицію на сайті постачальника або звернутись за консультацією до фахівців енергоофісів у столиці, написати у приватні повідомлення офіційній сторінці у Facebook або зателефонувати до контакт-центру YASNO за номерами (044/067/066) 277-18-18.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело