Реєстрація /

В Україні відновили майже 900 медустанов, які постраждали від ворожих обстрілів

Із них 221 об'єкт повністю зруйновано.

Повномасштабна війна в Україні триває понад 30 місяців. За цей час росія пошкодила та зруйнувала майже 1700 українських медустанов, проте близько половини вже відновлено.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров'я України. За інформацією МОЗ, за більш ніж два роки повномасштабної війни внаслідок атак ворога по Україні було пошкоджено 1657 медустанов. Із них 221 об'єкт повністю зруйнований, тобто відновленню не підлягає.

Найбільших втрат закладів охорони здоров'я відзначено у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Щодо тимчасово окупованих територій отримати інформацію про рівень руйнування лікарень неможливо, зазначили у МОЗ.

Крім того, Україна має втрати і в автомобілях екстреної медичної допомоги. Зокрема, російські окупанти 221 автомобіль знищили, 202 пошкодили та 125 захопили.

У МОЗ поінформували, що, незважаючи на системні обставини та навантаження на систему охорони здоров'я України, відновлювальні роботи тривають ще з перших місяців повномасштабного вторгнення Росії.

Так, за понад два роки у різних регіонах України було повністю або частково відновлено 886 об'єктів медустанов. З них 533 відновлено повністю, а 353 – частково.

Йдеться про медичні установи на деокупованих територіях, а також ті, що отримали невеликі пошкодження, такі як: вибиті вікна, знищені покрівлі, пошкоджений фасад тощо.

«Найбільше об'єктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях», – додали в МОЗ.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело