Реєстрація /

В Україні унормували використання сучасного освітлення

Мають економити на освітленні.
 

В Україні змінили ДБН В.2.5-28:2018 «Природне і штучне освітлення», яким унормовано використання світлодіодних світильників в якості освітлювальних приладів при проектуванні будівель. Норми вступили у дію лютому цього року.

«Сьогодні близько 10-20% всього енергоспоживання в будинках витрачається саме на освітлення. І за даними багатьох дослідників, в значній мірі саме від вибору правильних систем освітлення приміщень залежить їх енергоефективність. З усіх країн Європи саме Україна має чи не найнижчий рівень енергоефективності у цьому питанні. Про що взагалі казати, якщо донедавна у будівельних нормах щодо освітлення навіть не було прописано можливість використання світлодіодів, які вже років 10, якщо не більше, є у всіх в широкому вжитку. Тому в ДБН ми унормували використання такого освітлення на рівні з іншими», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

За його словами, це сприятиме енергозбереженню та значній економії на освітленні, а також підвищенню комфортних умов для людей.

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки.
 

Джерело