Реєстрація /

В Україні перестали видавати дозволи на будівництво

Ринок призупинився.

Наразі діяльність Державної архітектурно-будівельної інспекції майже повністю паралізована до моменту призначення нового очільника. 

Про це повідомила Ольга Соловей, співзасновниця «Українського клубу нерухомості».

«Дозволи на будівництво не видаються, як, власне, і майже не вводяться в експлуатацію вже побудовані будинки. Окрім цього, досі в Києві є близько 50 конфліктних об’єктів, реалізація яких майже заморожена», – підсумувала Ольга Соловей.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

Раніше повідомлялося, що будівельна галузь увійшла в трійку лідерів серед сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій за підсумками минулого року. У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 році також увійшли промисловість і сільське господарство.

Також Monitor.Estate та «Український клуб нерухомості» (URE Club) провели аналіз, згідно з яким найбільша кількість ризикових об’єктів житлового будівництва зводиться в Одесі – понад 76% (із 161 об’єкта). На другому місці Київ – 55% (із 400 об’єктів).

Найменша кількість ризикових будівництв виявлено в Харкові – 42% (із 71 об’єкта) та Дніпрі – 47% (із 43 будівництв).

Загалом по Україні понад 50% всіх об’єктів, що зводяться (більш як 550 будівництв), підпадають під критерії ризикових будівництв.

Джерело