Реєстрація /

В Україні може з’явитися нова класифікація вулиць 

Їх будуть різнити за їх функціональним призначенням.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує ввести норму щодо запровадження класифікації вулиць в залежності від їх функціонального призначення: для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, автомобілів або суміжного руху. Відповідно до цього можуть бути прописані вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідної, велосипедної тощо.
 
«Україні сьогодні не вистачає розумного та якісного підходу до організації пішохідної та транспортної інфраструктури. Як це, наприклад, працює у Європі, де вулиці і дороги, окрім іншого, класифікуються за їх функціональним призначенням. Тобто, це вулиці, що розраховані лише для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту або автомобілів чи для суміжного руху. Наприклад, у Барселоні кожна вулиця має своє функціональне призначення. Це дозволяє правильно та ефективно організовувати роботу транспорту, створює безпечні та сприятливі умови для пішоходів. Тому зараз розглядається питання можливості впровадження такого досвіду і в нас», – написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

За його словами, це може дозволити мінімізувати затори в містах, зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту та організації багатофункціональних вулиць для гармонійного розвитку населених пунктів.
 

Джерело