Реєстрація /

В Україні готують інвентаризацію нерухомості

Комісія за вісім місяців роботи розглянула понад 50 актуальних питань.

Проведення всеукраїнської інвентаризації нерухомості стане важливим кроком у вирішенні житлової проблеми для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомив народний депутат України Павло Фролов, який очолює Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України з питань захисту прав ВПО.

За словами Фролова, комісія за вісім місяців роботи розглянула понад 50 актуальних питань, і житлова проблема для переселенців залишається однією з найгостріших. Законопроєкт №11281, ухвалений у першому читанні, передбачає створення інтерактивної карти, на якій буде відображено доступне житло для ВПО.

«Майже 4 мільйони українців втратили своє житло через війну, і ми маємо знайти для них нові можливості. Всеукраїнська інвентаризація нерухомості дозволить зібрати інформацію про об’єкти, що можуть бути використані для розміщення ВПО. Ця система допоможе людям знайти житло, а державним органам – комунікувати з міжнародними донорами для ремонту та підготовки цих приміщень», – зазначив Фролов.

Наразі триває підготовка законопроєкту до другого читання, і очікується, що найближчим часом він буде ухвалений у цілому.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело