Реєстрація /

В школах Києві відкриють 28 футбольних полів

Штучні поля готові на 95 відсотків, вони обладнані дренажною системою

У Києві до кінця 2018 року буде введено в експлуатацію 66 нових шкільних спортивних майданчиків, які реконструюються силами комунальних підприємств. Київська міська державна адміністрація повідомляє, що вже створення 28 нових футбольних полів для школярів буде незабаром завершено.

На початок вересня 2018 року готовність полів складала 95%. КП «Житло-сервіс», яке виконує ці роботи, уточнило, що шкільні поля будуть розміром 42 м на 22 метри. Під штучне покриття закладено дренажну систему для відведення дощової та талої води з поля. Його експлуатація не вимагатиме надзусиль від шкільних керівників.

Очікується, що на нових майданчиках можна проводити не тільки футбольні змагання, але й розминки, уроки фізкультури, заняття з аеробіки. Частина нових футбольних полів створюється на базі старих шкільних стадіонів та спортивних майданчиків. Чимало місць, де будівництво шкільних майданчиків проведено на необлаштованих ґрунтових ділянках.

КМДА зазначає, что профінансовані та виконанні роботи на 3,3 мільйона гривен. Загалом вартість робіт досягне майже 100 мільйонів гривен: 49,2 млн грн з держбюджету та 45,9 – з бюджету Києва.

Футбольное поле в киевской школе
Одно из футбольних полів в київській школі (фото КМДА)

 

Раніше повідомлялося, що у Голосіївському районі Києва зроблять реконструкцію дитячо-юнацької спортивної школи № 15 на вул. Маршала Якубовського, 7-А. Реконструкція передбачає створення сучасного футбольного поля зі штучним покриттям і безопорним каркасно-тентових покриттям.

Джерело