Реєстрація /

В Києві запрацювала цифрова програма моніторингу кількості паркомісць

Водії зможуть швидко знаходити вільні місця.

На базі сервісу «Київ Цифровий» запрацює програма, яка дозволить водіям знаходити паркомісця, а столичній владі – оцінити необхідність у додаткових паркінгах.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

«В додатку міститиметься онлайн-мапа паркінгів, доступних у місті, за допомогою якої автовласники зможуть швидко знайти місце для свого авто. Крім того, автовласники зможуть оплатити за допомогою додатку послуги з паркування, а також штрафи за порушення правил», – розповів Юрій Тацій.

Програма дасть змогу проаналізувати, в яких частинах міста є необхідність у додаткових паркінгах, оцінити загальну потребу у паркомісцях, а також напрацювати рішення для більш ефективного використання вже наявної паркувальної інфраструктури. Ці дані, в свою чергу, можуть лягти в основу для подальшого планування будівництва у місті.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Програма також буде доступна для користування інспекторів з паркування, які зможуть автоматично фіксувати порушення. Це дасть змогу забезпечувати їх швидке усунення та повідомлення власника про штрафні санкції, які останній зможе сплатити онлайн.

Раніше повідомлялося, що біля столичного Центрального вокзалу вирішать проблему хаотичного паркування.

Джерело