Реєстрація /

В аеропорту «Бориспіль» здали в оренду приміщення

Бюджет отримуватиме більше мільйона гривень щомісяця.

У вівторок, 28 грудня, відбувся онлайн-аукціон з оренди частини нежитлового приміщення площею 63 кв.м на першому поверсі пасажирського терміналу D Міжнародного аеропорту «Бориспіль», за результатами якого держбюджет отримуватиме 1,16 млн грн щомісяця.

Про це інформує Фонд держмайна.

Таким чином, орендодавець платитиме 680 долл за квадратний метр приміщення в аеропорту.

«На прозорому аукціоні перемогу здобуло ТОВ «Ларком Трейд», яке підвищило вартість оренди зі стартової 32 410 грн до 1 млн 159 тис. 999 грн на місяць. Компанія здійснює свою діяльність в сфері торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Таким чином, актив, залишаючись у власності держави, приноситиме високий та стабільний прибуток від оренди», – пояснює Фонд держмайна.

Договір оренди з переможцем аукціону буде укладений у разі сплати ним протягом вказаного терміну наступних платежів: авансу у розмірі орендної плати за два місяці (включаючи ПДВ); забезпечувального депозиту у розмірі орендної плати за два місяці (без ПДВ). В сумі це понад 5,1 млн грн.

Якщо переможець не здійснить ці платежі, то право оренди приміщення перейде до іншого учасника торгів з наступною за величиною ціновою пропозицією, а сплачені ним гарантійний та реєстраційний внески у розмірі 91,4 тис. грн не повертаються такому переможцю та перераховуються в держбюджет.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що у Києві готель «Україна» перейде інвестору з Катару Al Rayyan Tourism Investment Co. Серед іншого угода передбачає модернізацію готелю.

Джерело