Реєстрація /

У Жулянах відкрили перший бювет

Бювет автоматизований.

У Солом’янському районі Києва на вулиці Героїв Війни, 14 відкрили новий модернізований бюветний комплекс із сучасними водорозбірними колонками, оснащений системою підігріву «антилід». Глибина артезіанської свердловини становить 320 м Юрського водоносного горизонту. Загальна вартість бювету – 4,4 млн грн. 

Про це повідомила директорка СВКП «Київводфонд» Світлана Козловська.

«Це вже сьомий модернізований комплекс у Києві, що збудований із застосуванням нових, сучасних технологій, зручний та простий у використанні. Тут водорозбірні колонки об’єднані в одну колону та оснащені чотирма кранами з кнопками-помпами для легкого набору води, а також оснащений системою «антилід», щоб не намерзала крига, коли вода розливається», – зауважила Козловська.

У Жулянах це взагалі перший збудований комплекс. Вода в ньому відповідає державним стандартам, а результати перевірок публікуються на стендах біля бюветів. 

Наступного року місто виділить близько 24 млн. грн. на будівництво двох нових бюветів та чотирьох свердловин, а також для проведення 17 капремонтів.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років. Також спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» відремонтувало 26 столичних бюветних комплексах.

Джерело