Реєстрація /

У Василькові відкрили модульне містечко

Містечко відкрили для внутрішньо переміщених а також осіб, які втратили житло.

У Василькові відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених, а також осіб, які втратили житло, у Василькові внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіонбуду.

«Сьогодні завдяки міцній співпраці з польським урядом відкрили 12-те тимчасове модульне містечко. Тут житимуть внутрішньо переміщені особи, а також мешканці багатоквартирного будинку у Василькові, що був зруйнований авіаударом. У містечку створено всі зручності, щоб називати це місце хоч і тимчасовою, але домівкою», – розповів Олексій Чернишов.

Модульне містечко у Василькові містить чотири моноблоки по 22 житлові кімнати в кожному. Загалом тут знайдуть тимчасовий прихисток 352 людини.

Інфраструктура містечка передбачає всі необхідні зручності для життя та відповідає всім технічним вимогам, у тому числі для проживання в будь-яку пору року. Є кухня, їдальня, санвузли, душові кабінки, адміністративні приміщення. 

Читайте також: Чи є іпотека в Україні в воєнний час?

Містечко освітлюється та опалюється. Воно повністю укомплектоване необхідною побутовою технікою та іншим обладнаннями, а кімнати мешканців – меблями.

Міністр висловив подяку польським партнерам за послідовну підтримку України в напрямі забезпечення житлом ВПО, а також українців, які втратили свої домівки внаслідок російських бомбардувань.

Нагадаємо, раніше в рамках співпраці з колегами з Польщі було відкрито та заселено 11 модульних містечок для понад 3500 осіб у деокупованих населених пунктах Київської (Ірпінь, Буча, Бородянка, Макарів) та Чернігівської (Новоселівка) областей, а також у місті Львів.

Джерело