Реєстрація /

У світі зростає ринок «гнучких» офісів

Зростає пропозиція і в Україні.

За останнє десятиліття світовий ринок гнучких концепцій офісного простору ріс в середньому на 13% на рік. Серед основних європейських міст, таких як Берлін, Париж і Лондон, відзначено стійке зростання ринку на 12-21% в період з 2016 по 2017 роки, що співпадає з ситуацією на ринках Нью-Йорка і Сан-Франциско, де концепція гнучкого офісного простору існувала протягом тривалого періоду часу.

Про це повідомили аналітики компанії CBRE.

Основними факторами зростання сегмента «гнучких» офісів стали технології, тенденції розвитку економіки, поведінкові зміни. Ці чинники викликають зміну підходу корпоративних орендарів до прийняття рішень в сфері нерухомості, що, в свою чергу, призводить до зростаючої потреби в «гнучкості» набору послуг.

«В Україні стратегія гнучкого офісного простору зародилася не так давно. Все більше компаній сприймають офісний простір, як функціональною технологічне середовище, комфортні для людини. Зараз високо цінується працівник, частина команди – людина, яка проводить в цьому офісі більшу частину часу. Такі функціональні рішення як flexible meeting areas, hot desking, drop in areas, «хмарні» комунікаційні рішення вже або реалізовані, або реалізуються в київських офісах», – каже Георгій Ніколаєв, директор департаменту управління проектами, Global Workplace Solutions, CBRE Ukraine.

Раніше повідомлялося, що виріс попит на офіси в Києві.

Джерело