Реєстрація /

У Святошинському районі відремонтували бювет, який не працював 6 років

Відновлюють роботу бюветів.

У Святошинському районі, за адресою вул. Живописна, 2, відновили роботу бюветного комплексу, що не працював понад шість років. Через необхідність у будівництві нової свердловини малої продуктивності, він не функціонував із 2013 року. Глибина новозбудованої свердловини – 255 метрів Юрського водоносного горизонту.

Про це повідомила директор СВКП «Київводфонд» Світлана Козловська.

Живлення бюветного комплексу здійснювалось артезіанською промисловою свердловиною, що належить ПрАТ «АК «Київводоканал».

«Водопостачання бюветного комплексу було припинено через роботу свердловини в імпульсному режимі, який не дозволяє задовільно функціонувати бювету, а саме: призводить до частого відключення та низької якості питної води. Відновлення водопостачання на бюветний комплекс було можливе за умови будівництва нової артезіанської свердловини малої продуктивності. Тому у 2017 році було розроблено проектно-кошторисну документацію, а цьогоріч виконано будівництво артезіанської свердловини малої продуктивності», – зазначила Світлана Козловська.

Вона додала, що також проведено капітальний ремонт альтанки бювету, відновили стелі, встановили нові світильники, облаштували підлогу ФЕМ-покриттям, замінили мережі водо- та електропостачання, колонки, тощо.

Будівництво нової свердловини коштувало 3,05 млн грн.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років. Також спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» відремонтувало 26 столичних бюветних комплексах.

Джерело