Реєстрація /

У столиці з’явилися пости охоронців, які попереджуватимуть несанкціоноване викидання сміття

Пости з’явилися у декількох місцях.

Боротьба із стихійними звалищами у столиці набуває нового характеру. Встановлюють пости охоронців. Рішення спричинено тим, що комунальники, разом із поліцією та рятувальниками, зафіксували черговий акт вандалізму – скидання великої партії сміття у 20 метрах від берега Дніпра.

«Тут вирішили виставити пост. Адже стихійне звалище в районі Русанівських садів порушники на самоскидах утворюють постійно, а комунальникам доводиться прибирати ці гори сміття, – повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. – Не допомагають і залізобетонні огорожі, вкопування стовпів. Навпаки, скинувши сміття, водії примудряються на зворотному шляху прихопити (вкрасти) залізобетонні блоки огорожі».

На вулиці Колекторній місту також довелося, після розчищення території, споруджувати пост нагляду за територією, завозити бетонні блоки проти самоскидів.

За словами Петра Пантелеєва, міська влада наразі узгоджує з Міністерством фінансів положення законопроекту №5153, у якому збільшено штрафні санкції до 40 тисяч проти нинішніх 1700 гривень за несанкціоноване скидання сміття у невстановлених місцях. Проект закону має прийняти Верховна Рада. 

Раніше повідомлялося, що у липні міська влада Києва має намір запустити пілотні проекти з метою роздільного збору твердих побутових відходів. У місті планується встановити до трьох тисяч контейнерів для окремих фракцій – пластику, скла.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Крім того, у Києві місто встановило 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. 

Джерело