Реєстрація /

У столиці демонтували декілька тисяч рекламних засобів за останній місяць

Київ звільняють від незаконної реклами.

Комунальники протягом вересня прибирали із вулиць столиці незаконні рекламні носії. Так за минулий місяць демонтовано 2086 незаконних рекламних засобів, серед яких 1455 одиниць демонтували їхні власники.
Нові Правила розміщення рекламних засобів у Києві уточнюють дозволені та заборонені формати конструкцій і їхні розміри. Кількість нульових зон, де реклама заборонена зовсім, теж збільшена.

Особлива увага приділена безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП тощо.
Окрім того, згідно із документом, у розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від їхнього розміру: між найменшими форматами (сіті-лайтами) від 40 метрів і до 150 метрів між великими форматами (біл-бордами).

Стаття по темі: Попит на «гнучкі офіси»: коворкінги перетворилися на золоту жилу

Кількість наземних рекламних засобів зменшиться до 4390 одиниць на всю територію Києва, при тому, що наразі у місті понад 7000 наземних конструкцій.

Джерело