Реєстрація /

У розвиток електричних мереж у Києві інвестували 347 мільйонів гривень

Таку суму витратили у 2019 році.

ДТЕК Київські електромережі інвестував 347 мільйонів гривень в розвиток інфраструктури електричних мереж столиці, реалізуючи інвестиційну програму 2019 року. 

В результаті в Києві побудували 9 км і реконструювали 40 км кабельних мереж, модернізували 2 підстанції 110 кВ й розпочали роботи ще на одній, встановили 20 тисяч розумних лічильників та інше енергетичне обладнання. Всі ці роботи сприяли підвищенню якості та надійності електропостачання для мешканців міста Київ.

«Ми оновили підстанції 110/10 кВ «Бортничі» та «Позняки». Розпочали реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Вулкан». Вони стали інвестицією в якість електропостачання для мешканців Дніпровського та Дарницького районів. А також створили надійну енергетичну базу для реконструкції стратегічно важливої для Києва Бортницької станції аерації», – прокоментував генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

Пріоритетним напрямком інвестиційної програми також стали автоматизація та цифровізація столичних мереж. В такі проекти ДТЕК Київські електромережі спрямував більше 94 мільйонів гривень.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело