Реєстрація /

У Печерському районі реконструюють школу

Школа отримала містобудівні умови.

Школа І-ІІІ ступенів №5 на вулиці Тимірязєвській, 36, яка знаходиться у Печерському районі, отримала містобудівні умови та обмеження на реконструкцію.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Містобудівні умови та обмеження передбачають кілька вимог, які мають бути виконані при проектуванні реконструкції.

Які вимоги мають бути виконані під час проєктування будівлі:
- висота об’єкта не може перевищувати 15 метрів, адже він знаходиться в межах зони пам’ятки ландшафту, історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долин р. Дніпро»;
- проєктування заходів, спрямованих на захист території від зсувів, бо ділянка знаходиться на зсувонебезпечних територіях;
- ділянка, на якій буде здійснена реконструкція, потрапляє в зону обмежень забудови за умови безпеки польотів, тому мають бути обов’язково враховані вимоги статті 69 Повітряного кодексу України;
- необхідно передбачити під’їзди для автомобілів та належну кількість місць для зберігання транспортних засобів;
- важливо здійснити експертизу проєкту для його безпечної експлуатації та врахування всіх соціальних особливостей об'єкта.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело