Реєстрація /

У Мінрегіоні розробляють онлайн-базу енергетичних характеристик громадських будівель

Будуть аналізувати данні.

У Мінрегіоні розробляють цифрову Національну базу даних експлуатаційних та енергетичних характеристик громадських будівель. Такий ресурс допоможе здійснювати аналітику щодо реалізації Стратегії термомодернізації в країні.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко під час засідання підгрупи Секторальної робочої групи (СРГ) з енергоефективності громадських будівель.

«Мінрегіон працює над впровадженням систем енергоменеджменту у бюджетних установах. Наразі відповідна постанова знаходиться на розгляді Уряду. Водночас триває робота над Національною базою даних експлуатаційних та енергетичних характеристик громадських будівель. Цей ресурс допоможе здійснювати  моніторинг реалізації Стратегії термомодернізації. Фактично, кожен українець зможе дізнатися, скільки енергоресурсів споживає та чи інша будівля», — підкреслив Олександр Дудченко.

За словами заступника Міністра, першочерговим завданням для міністерства є приєднання Національної бази до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, а також розроблення нормативно-правових засад функціонування Бази на державному рівні. 

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що Україні стануть енергоефективними 1000 громадських будівель.

Джерело