Реєстрація /

У КМДА розповіли, чи потрібен дозвіл на розширення віконних рам

Розказали про норми.

Більшість будівельних робіт, що здійснюються на фасаді, необхідно погоджувати у Департаменті містобудування та архітектури КМДА, якщо ці роботи охоплюють конструктивні елементи будівлі. Для цього слід звернутися за отриманням містобудівних умов та обмежень.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

«В той же час, розширити віконні рами можна, не втручаюсь у конструкцію будинку. Це можливо, якщо, наприклад, збільшувати отвір, не втручаючись в конструктивні елементи. У такому разі роботи можуть проводитися без погодження з боку міської влади. Звуження віконного отвору тим більше не потребує жодних погоджень», – додав Юрій Тацій. 

Заміна вікон може стати вдалим рішенням не лише з точки зору візуального вигляду, але і для посилення енергоефективності будівлі. 

«Правильне розміщення вікон з урахуванням сторін світу, сонячного потоку та освітлення, а також забезпечення відповідного розміру вікон створює для житла низку переваг. По-перше, це організація гармонійного простору всередині та зовні будинку. По-друге, важлива умова здорового життя його мешканців. А по-третє, це потужне рішення для енергоефективності будівлі, адже вікно може служити ще і джерелом додаткового обігріву», – зауважив Юрій Тацій. 

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело