Реєстрація /

У Києві зачинили фунікулер

Фахівці протягом місяця проведуть щорічний технічний огляд.

У понеділок, 22 липня, київський фунікулер тимчасово припинив свою роботу. Транспорт буде недоступний для жителів і гостей столиці місяць. Причина закриття – проведення щорічного технічного огляду. Про це повідомляє прес-служба КП «Київпастранс» на своєму сайті.

Протягом цього часу фахівці компанії проводитимуть плановий огляд, відремонтують тягові двигуни, гальма, пантографи і механізми дверей. Відновиться рух вже 23 серпня.

«Від сьогодні і до 23 серпня фунікулер зачинено на щорічний технічний огляд. Нам необхідно провести плановий огляд та ремонт тягових двигунів, гальм, пантографів, механізмів дверей. Також плануємо оновити та замінити настили підлоги і стелі, засоби зв’язку», – говориться в повідомленні комунального підприємства.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що мер Києва підписав розпорядження щодо реконструкції фунікулера. У 2019 році на початок робіт виділять трохи більше 100 млн грн. Фунікулер отримає нові вагони європейського зразка – з кондиціонерами і прозорим дахом, які відповідатимуть європейським вимогам безпеки та комфорту.

При цьому термін служби оновленого фунікулера повинен становити 40 років. Дизайн станцій також буде змінено. Будуть укріплені схили гори й проведено благоустрій території.

Джерело

Теґи