Реєстрація /

На реставрацію київського фунікулера витратять понад 2 мільйони гривень

Уклали договір.

КП «Київпастранс» уклало договір на 2,5 млн гривень з ТОВ «АРП «Софія» на розробку проектної документації по реставрації фунікулера. Підрядник повинен буде закінчувати свій же проект, за який вже отримав 3,7 млн ​​гривень в 2017 році.

Про це стало відомо з оголошення електронної системи державних закупівель ProZorrо.

Крім раставраціі самого фунікулера повинні будуть створити проект сучасного використання його будівлі. Робочу документацію зобов'язані зробити до 31 грудня 2018 року.

Стаття по темі: За скільки реально купити квартиру в Києві в 2018 році

Раніше комунальне підприємство «Київпастранс» проводить тендер на закупівлю обладнання для масштабної реконструкції київського фунікулера. В термін до 15 листопада 2018 року переможець тендеру повинен поставити дві кабіни, тяговий пристрій і систему управління фунікулером. Граничну суму проекту оцінили в більш ніж 232 млн. 464 тис. грн.

Згідно з проектом, кабіни повинні будуть оснастити прозорими дахом і стінами з метрової висоти від рівня підлоги. І обладнати акумуляторними батареями – щоб кабіни могли дістатися до пункту призначення в разі аварійного відключення електрики. У кожній кабіні виробник повинен буде встановити камери відеоспостереження і монітори для демонстрації реклами. Кожен вагончик, як і зараз, буде складатися з 4-х секцій, і його обладнають кабінами для контролерів.

Джерело