Реєстрація /

У Києві за місяць видано 3000 приписів порушникам в сфері благоустрою (інфографіка)

Рейди проводять щодня.

Минулого місяця найбільше порушень інспектори КП «Київблагоустрій» та райдержадміністрацій фіксували в таких категоріях: МАФи та гаражі сумнівної законності, нескошена трава, сміття в несанкціонованих місцях та на узбіччях, літні майданчики, змонтовані без дозвільних документів або з порушеннями.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«З прикрістю визнаю, що порушень благоустрою у столиці фіксуємо дуже багато. За місяць інспектори внесли майже 3 тисячі приписів, протоколів склали кілька сотень. Як ви знаєте, нині ми активно звільняємо від незаконних споруд підземні переходи. Перед демонтажем інспектор обов’язково вносить припис. Вимога – надати дозвільну документацію на розміщення або ж демонтувати власними силами. Тож приписів стосовно МАФів у травні було найбільше – до 900», – проінформував Тимур Ткаченко.

Нагадаємо, що на сьогодні штрафи за порушення Правил міського благоустрою за статтею 152 КУпАП складають для фізичних осіб – 340-1360 грн, для юридичних – 850-1700 грн.

мусор

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Джерело