Реєстрація /

У Києві створять робочу групу зі створення ландшафтного заказника «Протасів Яр»

Обговорили питання викупу землі зеленої зони.

У Київській міській раді створено робочу групу для напрацювання комплексного рішення щодо питання створення ландшафтного заказника місцевого значення «Протасів Яр» у Солом’янському районі. Таке рішення ухвалили на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Ініціаторкою створення робочої групи стала депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

Депутатка наголосила на необхідності напрацювання комплексного рішення щодо майбутнього зеленої зони міста.

Крім того, було підтримано ініціативу звернутися до постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин вжити заходи щодо неподовження договору оренди та викупу земельних ділянок, які знаходяться у приватній власності.

Як зазначав раніше заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у столиці є вкрай необхідним збереження усіх фрагментів природних ландшафтів, які досі існують.

«Солом’янський район один із найменш озеленених у місті Києві, тому збереження великих масивів зелених насаджень є необхідним для якості повітря та мікроклімату району. Наразі на цих територіях планується збудувати три багатоповерхові башти житлового комплексу. Це є неприпустимим. Міська влада буде відстоювати позицію територіальної громади міста та виступати на захисті її інтересів», – додав Володимир Бондаренко.

Читайте також: Страхування нерухомості в Україні: варто чи ні?

Нагадаємо, на бульварі Лесі Українки облаштують сквер.

Джерело