Реєстрація /

У Києві сотні кілометрів зливостоків не ремонтували десятиліттями


Ремонтуватимуть найбільш старі.

У Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не оновлювали десятиліттями.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Після дуже засушливих двох місяців весни, початок травня видався багатим на зливи. За даними метеоцентру, в столиці за три дні випала місячна норма опадів. Гідрослужба комунальної корпорації «Киїавтодор» працює в посиленому режимі. Біля проблемних ділянок під час злив чергувала і працювала спецтехніка. Зокрема, біля станції метро «Дорогожичі» та поблизу «Лівобережної». Також комунальні служби  знову здійснять очищення стоків. Адже шквальний вітер зриває листя та сміття, яке забивається в решітки зливостоків. Я звертаюсь і до  мешканців міста: не викидати сміття на вулиці. Бо його теж відносить в стоки», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, міські служби вивчають ті місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси. Також буде здійснена реконструкція системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де роблять капремонти доріг, скрізь ставлять нову систему зливової каналізації.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело