Реєстрація /

У Києві розширять моніторинг якості повітря

Займуться екологічним моніторингом.

Управління екології та природних ресурсів КМДА представило проєкт розширення мережі моніторингу якості атмосферного повітря за допомогою встановлення індикативних постів.

Начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний представив електронну карту, створену на основі пропозицій киян. Мешканці міста визначили райони, що, на їхню думку, є найбільш проблемними з погляду якості повітря.

«Ми максимально врахували всі побажання людей, а також взяли до уваги інші важливі чинники – наявність великих забруднювачів та транспортні розв’язки. Крім того, ми пропонуємо встановити датчики в екологічно-чистих місцях та приватному секторі для більш повного аналізу», – зазначив Олександр Возний.

Під час обговорення було також представлено технічні аспекти вимірювання та описані сучасні можливості збору даних, передачі інформації та аналізу показників.

Технічне рішення, яке пропонується, має наступні переваги:

  • забезпечення достатньої якості вимірювання необхідних параметрів (газів, стану атмосферного повітря, забруднення тощо);
  • за рахунок більшої щільності мережі сенсорів дозволяє отримувати більш репрезентативні дані відносно стану навколишнього середовища;
  • надає можливість розміщення сенсорів в безпосередній близькості до джерел забруднення.

Стаття по темі: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

Раніше повідомлялося, що у рамках підготовки до нового опалювального сезону та з метою забезпечення стабільної роботи взимку завод «Енергія» виведено у плановий ремонт. Завод є частиною столичного енергокомплексу. Він забезпечує теплом та гарячою водою близько 300 багатоповерхових будинків.

Джерело