Реєстрація /

У Києві ринки та ресторани порушують вимоги карантину

Заклади штрафують.

За тиждень у Києві перевірили майже тисячу ресторанів, ринків та аптек на предмет дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Києві повідомили про результати.

«За участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві провели моніторинг на 972 об’єктах. З них 174 закладів громадського харчування, 490 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 175 – непродовольчими товарами, 109 агропродовольчих ринків, 24 заклади різного профілю (аптеки, салони краси, фінансові установи, офіси», – зазначили в Держпродспоживслужбі.

За результатами складено 98 протоколів відповідно до ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) і 5 протоколів – ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів); і один – ст. 160, щодо несанкціонованої торгівлі.

На ринках найпоширенішим порушенням є те, що покупці не проходять вхідний санітарний контроль та не дотримуються соціальної дистанції.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

Раніше повідомлялося, що Бессарабський ринок, щоб зберегти і показати всім його історико-культурну спадщину, вирішив створити музей на базі ринку.

Джерело