Реєстрація /

У Києві працюють всі пункти обігріву

До них вже звернулися 3700 чоловік.

Мер Києва Віталій Кличко закликав не маніпулювати темою пунктів обігріву. І підкреслив, що всі, заявлені на сайті столиці пункти, працюють.

Про це Віталій Кличко заявив у відеозверненні, яке оприлюднив на своєму Telegram-каналі.

«Я вже говорив, але повторю: у Києві облаштовані та працюють понад 430 пунктів обігріву. За період відсутності в місті електроенергії після масованої ракетної атаки, до них звернулися всього 3700 людей. В основному – щоб зарядити телефони та інші гаджети. У період похолодань пункти виконують свою основну функцію – обігрів людей у випадку тимчасового припинення теплопостачання в їхні будинки. І ми готуємо на випадок надзвичайної ситуації оперативно розгорнути ще понад 100 пунктів», – зазначив Віталій Кличко.

Він повідомив, що сьогодні до роботи пунктів залучені понад 1000 людей. 90% це – вчителі, вихователі. Тобто працівники освітньої сфери, на базі якої розгорнуті більшість пунктів обігріву.

Також місто забезпечило понад 400 генераторів для роботи цих пунктів. Ще близько 100 генераторів надали волонтери та благодійні організації. Тому деякі пункти мають по два генератори. В приміщеннях пунктів є запас питної води, чай, печиво, передбачені автономні пристрої для обігріву приміщень.

Читайте також: Чи є іпотека в Україні в воєнний час?

Мер столиці зазначив, що частину пунктів обігріватимуть централізовано. Для цього котельні, що знаходяться поряд, оснащені потужними генераторами. Таких котелень 40. Також незабаром місто отримає 12 пересувних модульних котелень, які замовило спеціально під пункти обігріву. Одна така котельня зможе підтримувати комфортну температуру одразу в кількох приміщеннях.

Адреси всіх пунктів є на карті, що розміщена на офіційному сайті столиці. Журналісти можуть перевірити, що всі заявлені пункти працюють. Понад 430. Карта їх розміщення – інтерактивна й оновлюється.

Джерело