Реєстрація /

У Києві повернули 2 квартири, які привласнили шахраї


Квартири продали за підробленими документами.

У 2018 році на підставі підроблених документів права власності на дві квартири в Києві, вартістю майже 7 млн ​​гривень, були передані підставним особам. Згодом квартири були передані в іпотеку. Раніше ці квартири були придбані Міністерством фінансів і передані для службових потреб Міністерству закордонних справ і Державної фіскальної службі.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби прокуратури Києва.

Як повідомляється, в 2018 році на підставі підроблених свідоцтв про право власності на 2 квартири загальною площею 228 кв. м, до Державного реєстру прав були внесені відомості, згідно з якими квартири на праві власності зареєстровані на підставних осіб і згодом передані в іпотеку.

Але раніше ці квартири були придбані Міністерством фінансів і передані Міністерству закордонних справ і Державної фіскальної службі для службових потреб.

У зв'язку з тим, що свідоцтва про право власності на квартири не видавалися, прокуратурою в інтересах Міністерства закордонних справ і Державної фіскальної служби були заявлені позовні вимоги про скасування записів про державну реєстрацію права власності, а також визнання договорів іпотеки недійсними.

Рішеннями Дніпровського районного суду міста Києва позовні вимоги прокуратури були задоволені, записи про державну реєстрацію скасовано, а договори іпотеки визнані недійсними.

Повідомляється, що Дніпровська окружна прокуратура міста Києва забезпечила реальне виконання судових рішень про повернення в державну власність 2 квартир вартістю майже 7 млн ​​гривень.

Стаття по темі: Найбезпечніші і найризикованіші схеми покупки квартир на первинному ринку

Раніше повідомлялося, що шахраї привласнили дві квартири на Печерську.

Джерело