Реєстрація /

У Києві побудують завод із переробки батарейок

Розглядають варіанти.

У Києві побудують переробний комплекс, який також передбачатиме безпечну утилізацію відпрацьованих батарейок і поводження з хімічними відходами.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Кілька місяців тому, спільно з комунальним підприємством «Київкомунсервіс»,  відправили першу партію батарейок на переробку до Румунії. Зібрали та відвантажили понад 70 тонн. На жаль, утилізувати такі відходи в Україні ми не можемо, оскільки немає відповідних потужностей. Тому  спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України обговорюємо створення такого стратегічно важливого об’єкту, що буде спрямований на поводження з хімічними відходами», – зауважив заступник голови.

За його словами, це  вперше в Україні, коли місто Київ і муніципальне підприємство зібрало та вивезло за межі країни таку кількість батарейок. І в цьому напрямку столиця планує працювати більш системно.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що із пунктів збору використаних масок та рукавичок вивезли та утилізували 600 контейнерів з відходами.

Менш ніж за рік у столиці відправили на переробку майже 20 тисяч кубометрів відходів – пластику, скла, паперу тощо, що були зібрані в контейнери для роздільного збору. Тобто 320 сміттєвозів з відходами не поїхали на полігон для захоронення, а перетворились на нову продукцію: скло на нову скляну тару, пластик та поліетилен – на нові пляшки, ящики для овочів та іншої продукції, папір – на гофротару, паперові рушники, блокноти тощо.

Джерело