Реєстрація /

У Києві побудують реабілітаційний центр у Подільському районі

Вже тривають проектні роботи.

У Києві побудують сучасний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Минулого року ми запланували створення ще трьох подібних центрів. Один із них буде створено на місці нинішнього Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Подільського району за адресою проспект Правди, 4. Після реконструкції – це буде сучасний центр, який охопить більшу кількість дітей та зробить реабілітацію ефективнішою», – зазначила Марина Хонда.
Наразі щодо цього об’єкта вже йдуть проєктні роботи. У Подільському районі наразі проживає близько 800 дітей з інвалідністю. Поруч знаходиться Оболонський район, де живе майже 1 200 таких дітей. А отже, потреба у Центрі є значною.

На сьогодні у Києві найпотужнішим таким закладом є Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю. Його пропускна спроможність не більше 2 500 дітей на рік, і цього недостатньо.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело