Реєстрація /

У Києві побудують музей історії Труханового острова

Шукають інвестора.

У столиці облаштують музейну експозицію історії Труханового острова з супутньою інфраструктурою. До реалізації проекту залучать інвесторів.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА № 1820.  

Новий об’єкт включатиме приміщення музейної експозиції, інвентарну та вбиральні. У музеї представлять різні періоди історії: дореволюційний, передвоєнний та сучасний. Музейна експозиція буде сформована з фотографій, знайдених артефактів та картографічних джерел, що розповідатимуть реальні цікаві історії, пов’язані з островом.

Розташується музей на території Труханового острова у Дніпровському районі та матиме орієнтовну площу 0,07 га, що є частиною території та яка обліковується за Центральним парком культури і відпочинку Києва.

Постійно діюча конкурсна комісія по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва в установленому порядку проведе інвестиційний конкурс із залучення інвестора, зазначають в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Стаття по темі: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2019 році: список документів і терміни

Раніше повідомлялося, що київська влада планує інвестувати 88,9 млн. грн. в реконструкцію і благоустрій зони відпочинку «Центральна» на Трухановому острові.

Джерело