Реєстрація /

У Києві перевірили безпечність води на коронавірус


Відібрано 30 зразків стічних вод.

Протягом липня-серпня було відібрано 30 зразків стічних вод у 5 містах України, зокрема в Києві. Для дослідження відбирали різні проби стічних вод, що надходять на очисні споруди, а також проби вод після очистки. Аналіз проводила генетична лабораторія «Diagen», розташована у Києві.

SARS-COV-19 не було виявлено у жодній з проаналізованих проб, як у неочищених, так і в очищених водах. Ці дані будуть передані в базу даних NORMAN як науковий внесок України. 

Про такі результати розповів генеральний директор ПрАТ «Київводоканал» Дмитро Новицький.

«З урахуванням погіршення епідеміологічної ситуації у країні актуальним є повторення відбору проб, але ми впевненні, що на об`єктах Київводоканалу жодних відхилень у якості як питної води, так і стоків, виявлено не буде. Наша Бортницька станція аерації працює в штатному режимі з дотриманням умов гігієни та техніки безпеки праці», – написав Дмитро Новицький.

В умовах коронавірусної небезпеки у споживачів часто виникають питання, чи може вірус передаватися через водопровідну воду та стоки.

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стосовно питної води, коронавірус COVID-19 у воді не живе та легко піддається окисленню. Дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що АТ «Укрпошта» з березня по травень виплатила 4,8 мільярдів гривень монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення.

Середня сума виплачених субсидій за березень-травень становила на рівні 1500 грн. Максимальний середній розмір монетизованих субсидій у березні становив 9273 грн., у квітні – 11062 грн., у травні – 9 326 грн.

Джерело