Реєстрація /

У Києві масово обрізатимуть дерева


Позбудуться небезпечних рослин.

У Києві у всіх районах міста проводять обрізку гілок дерев, уражених омелою. Зокрема, фахівці КП УЗН Солом’янського району та КП «Керуюча компанія» Солом’янського району врятували від омели 790 дерев.

Про це повідомляє Солом'янська РДА.

Цей напівпаразитарний кущ живиться соком дерева – «господаря», забирає в нього мінеральні та поживні речовини, сповільнюючи ріст дерева. 

Щоб позбутися омели, комунальники проводять санітарну обрізку з видаленням уражених гілок. Серед останніх локацій: парк «Орлятко», вулиці Гарматна, Монтажників, Чумака, Волинська, Сурикова тощо. 

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Також роботи з реконструкції Київського зоопарку продовжаться і цього року.

Серед запланованих робіт – завершення приматника на 7 тисяч кв. м. та створення ма

ксимально природних умов для утримання тварин, з відкритими просторами та куточками для усамітнення і відпочинку мавп.

У приміщеннях нової вхідної групи на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної буде встановлене сучасне інженерне обладнання. Також поблизу входу розмістяться заклади харчування та океанаріум.
У 2020 році розпочнуться роботи з третьої черги реконструкції зоопарку. Вони передбачають облаштування господарської та наукової частин, будівництва паркінгу та другої вхідної групи в зоопарк з боку вулиці Зоологічної.

Джерело