Реєстрація /

У Києві енергоефективними зробили 330 шкіл та садків

Економлять мільйони гривень.

У школах і дитячих садках Києва виконують комплексну термомодернізацію та енергоефективні заходи. За останні 6 років у столиці провели такі роботи у 330 закладах, і в деяких випадках вони здатні зменшити енергоспоживання та витрати на комунальні послуги на 50%. Загалом за рахунок енергоефективних ремонтів столичні школи і дитячі садки зекономили понад 300 млн грн.

Про це під час інспекції робіт у комунальному «Навчально-реабілітаційному центрі № 6» (Подільський район) повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Наразі триває робота на ще понад 400 об’єктах. Зокрема, в «Навчально-реабілітаційному центрі № 6» повністю модернізують систему опалення, яка дозволить нормалізувати температурний режим, адже в закладі раніше скаржились на недогріви.

«Київ уже спрямував майже 300 мільйонів гривень у термомодернізацію закладів освіти. У результаті енергоспоживання в цих будівлях зменшилось на 179 тисяч Гкал. Тут провели реконструкцію або заміну старих індивідуальних теплових пунктів, що вже були технічно та морально зношеними, замінили освітлення, утеплили стіни й покрівлю, встановили більш сучасне оснащення господарчих блоків та сучасне обладнання, що дозволяє раціонально використовувати енергоносії», – сказав Петро Пантелеєв.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело