Реєстрація /

У Києві бум на заміську нерухомість – інвестиційний банкір

Глава «Concorde Capital» Ігор Мазепа назвав попит рекордним

У Києві спостерігається рекордний попит і справжній бум на заміську нерухомість. Йдеться як про оренду будинку під Києвом, так і про продаж.

Таку оцінку ситуації на ринку заміської нерухомості дав голова інвестиційного банку «Concorde Capital» Ігор Мазепа.

«Я помітив масову історію, масовий тренд, що люди кинулися переїжджати за місто, в тому числі і знімати заміське житло. Вартість оренди зросла відсотків на 40-50%. В одному з моїх проектів, де люди давно купили житло, вартість оренди зросла на 40%. У заміській нерухомості рекордна кількість переглядів і бум з точки зору покупки», – заявив Мазепа під час онлайн-ефіру на Facebook.

На його думку, попит вкрай високий, але сплеск триватиме недовго.

«Я думаю, то дуже короткострокова історія. На цьому хайп і зміні настрою ті, у кого є гроші і хто може їх витратити в бідний час, вони це, швидше за все, зроблять. Я думаю, істотна частина людей, які поїдуть за місто на літо і на час карантину, там вже там і залишаться. Це ті люди, які можуть собі дозволити також і міське житло», – так Ігор Мазепа намалював «портрет покупця» заміської нерухомості під Києвом.

Аналітика по темі: Огляд ринку приватних будинків в передмісті Києва: січень - березень 2020 року

Нагадаємо, що сезон оренди будинків під Києвом через карантин і обмежувальних заходів в Києві в 2020 році почався на 1,5 місяці раніше, ніж звичайно. Багато сімей з дітьми вважали за краще зняти заміський будинок на кілька місяців, ніж цілими днями залишатися під замком в квартирах.

Джерело