Реєстрація /

Через карантин популярна оренда будинків під Києвом: які напрями користуються попитом

Сім'ї з дітьми прагнуть орендувати будинок під Києвом на час вимушеної ізоляції

Жорсткі карантинні заходи призвели до того, що задовго до літнього сезону стала популярна оренда будинків під Києвом. Сім'ї з дітьми шукають можливість виїхати зі столиці на 1-2 місяці або довше, щоб уникнути обмежень на прогулянки і користуватися присадибними ділянками в орендованих будинках.

Оренда будинку під Києвом стала актуальною темою для публікацій та обговорення в популярному мобільному додатку для мам Mom.Life (Преггі).

Мами, у яких двоє і більше дітей, жваво обговорюють низку практичних аспектів:

ціни на оренду будинку під Києвом;

Через карантин популярна оренда будинків під Києвом

додаткові умови оренди будинку під Києвом;

Через карантин популярна оренда будинків під Києвом

інфраструктуру за популярними напрямками для оренди будинку під Києвом.

Через карантин популярна оренда будинків під Києвом

Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua відзначає зростання пошукових запитів на оренду будинку під Києвом. Відразу після початку карантину в Києві (після 12 березня) виріс попит на добову оренду будинків. Коли стало ясно, що обмежувальні заходи затягнуться, користувачі змінили свої запити і переорієнтувалися на довгострокову оренду будинків під Києвом.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

Їдучи в ізоляцію, орендарі знижують ризик захворіти коронавірусом, однак, користуючись близькістю до Києва, зберігають можливість скористатися медичною інфраструктурою столиці в разі потреби.

Топ-5 напрямків і пошукових запитів з оренди будинків під Києвом

  • Оренда будинків – Козин;
  • Оренда будинків – Вишгородський район;
  • Оренда будинків – Осокорки;
  • Оренда будинків – Києво-Святошинський район;
  • Оренда будинків – Бориспільський район.

Скільки коштує оренда будинку під Києвом на час карантину

Ціни на будинки в оренду під Києвом досить відрізняються. За суму до 500 доларів на місяць (13-14 тис грн станом на 6 квітня) можна орендувати невеликий будинок в 25-30 км або значно далі від Києва. За ці гроші буде доступний модернізований дачний будиночок з ділянкою, частина будинку з окремим входом або ж половина дуплексу. Такий будинок під оренду матиме мінімальний набір зручностей та буде віддалений від об'єктів інфраструктури – мережевих магазинів, лікарень. Також не варто розраховувати на пішу доступність до лісу і водойм.

Стаття по темі: Оренда однокімнатної квартири в Києві: скільки коштує в 2020 році і де знайти вигідні варіанти

Комфортні будинки в оренду найчастіше здаються на весну і літо в діапазоні 700-1500 доларів на місяць. Орендарю будуть надані в користування 2-3 і більше кімнат з якісним ремонтом, меблі, сучасні кухня і санвузол. Практично всі будинки в цьому ціновому діапазоні мають облагороджені присадибні ділянки, нерідко з ландшафтним дизайном. Часто зустрічаються встановлені гірки, гойдалки, батути, надувні басейни та інші розваги для дітей.

За 1500-2500 доларів і більше можна вибрати розкішний будинок в оренду під Києвом. Така орендна плата гарантує вигідне розташування в безпосередній близькості від водойм, лісів або парків. Орендар отримає в використання просторий особняк і чималу земельну ділянку. У будинках такого класу власники надають сауни, басейни, ванни з джакузі, спортивні та ігрові зони для дітей, домашні кінотеатри.

Аналітика по темі: Огляд ринку приватних будинків у передмісті Києва: січень – березень 2020 р.

У підсумку можна констатувати, що карантин у Києві та по всій Україні пожвавив та простимулював зростання цін лише в одному сегменті нерухомості – в оренді заміських будинків, де сім'я з дітьми може пережити тривалу ізоляцію протягом 2-3 місяців. Попит на оренду будинку під Києвом виріс і сезон оренди заміської нерухомості стартував на 1,5-2 місяці раніше, ніж зазвичай.

Источник