Реєстрація /

У Києва проблеми з підготовкою до опалювального сезону – Кабмін

В Уряді сподіваються, що найближчим часом столичні комунальники зможу підготуватися до зими

В Україні залишилося кілька міст, включно з Києвом, де є проблеми з підготовкою до опалювального сезону, заявив перший віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За словами першого віце-прем'єр, в цілому країна технічно підготувалася до зими, майже на 100% готовий соціальна інфраструктура.
Однак Зубко виділив Коцюбинське Київської області, Смілу Черкаської області та Шепетівку Хмельницької області, де до сих пір не вирішені питання, пов'язані з підготовкою до старту опалювального сезону.

«Актуальним є питання і по місту Києву, де зараз відбувається передача цілісного майнового комплексу від Київенерго. Протягом декількох наступних тижнів цей процес буде закінчений, що дозволить Києву повноцінно підготуватися до проходження опалювального сезону», – цитує слова Зубко прес-служба Мінрегіонбуду.

Нагадаємо, раніше Київрада прийняла рішення про прийняття боргів «Київенерго» за газ, які має буде погасити новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Правда, київські депутати наполягають на передачі комунальникам права стягнути борги зі споживачів.

Нагадаємо протягом майже 2 місяців приблизно 70% житлових будинків, а також соціальних об'єктів залишаються без гарячої води.

Навесні КП «Київтеплоенерго» стало надавати послуги з гарячого і теплопостачання в столиці України. «Нафтогаз» відмовився підписувати угоду з комунальниками до того, як будуть погашені борги попереднього постачальника – «Київенерго».

Джерело