Реєстрація /

Київрада прийняла необхідне рішення для відновлення гарячого водопостачання

Депутати погодилися прийняти борги «Київенерго» перед «Нафтогазом», але висунули свої умови

Київська міська рада проголосувала за рішення, яке допоможе розпочати процедуру відновлення гарячого водопостачання для 70 відсотків житлових будинків Києва. Депутати погодились, щоб комунальне підприємство «Київтеплоенерго» прийняло на себе борги «Київенерго» за постачання газу, але висунули умови.

Рішення було підтримане голосами 76 депутатів Київради. Вони також звернулися до Верховної Ради та Конституційного суду за офіційним роз'ясненням ст. 22 закону «Про теплопостачання». Депутати радяться , як має проходити процес зміни права власності та особливості правонаступництва зобов'язань у сфері теплопостачання.

Підсумки голосування вже прокоментував мер Києва Віталій Кличко: «Цей крок дасть можливість повернути гарячу воду киянам, а комунальним службам - виконати роботи, щоб не допустити зриву опалювального сезону. Сьогодні ми говоримо про відповідальність за борг, який має джерела для компенсації, а також про списання всіх штрафів», – сказав столичний голова.

Його заступник Петро Пантелєєв пояснив джерела, з яких будуть погашені борги за паливо: частково за рахунок субвенції з держбюджету (зобов'язання держави перед «Київенерго» за різницю в тарифах), а більшу частину – за рахунок передачі комунальникам кредиторської заборгованості (маються на увазі борги споживачів перед «Київенерго»).

«Ми можемо вийти на фінальний етап врегулювання питання з НАК «Нафтогаз», отримавши компенсатор у вигляді дебіторської заборгованості, скорочення суми майже вдвічі та відсутності штрафних санкцій. Це найбільш оптимальний з усіх можливих варіантів», – вважає Пантелєєв.

Нагадаємо протягом майже 2 місяців приблизно 70% житлових будинків, а також соціальних об’єктів залишаються без гарячої води.

Навесні КП «Київтеплоенерго» стало надавати послуги з гарячого та теплопостачання у столиці України. «Нафтогаз» відмовився підписувати угоду з комунальниками до того, як будуть погашені борги попереднього постачальника – «Київенерго».

Джерело

Теґи