Реєстрація /

У грудні запрацюють будівельні норми, що вводять європейські вимоги до теплоізоляції фасадів

Будівлі стануть енергоефективними.

Опубліковано новий ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування», який передбачає впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. Завдяки цьому українці зможуть економити до 15% теплової енергії на ресурсах щороку.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні сучасні технології та матеріали для теплоізоляції фасадів дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. І це успішно використовується у більшості країн Європи та багатьох країнах світу. Загалом це близько 3 млрд грн економії за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструюватися та будуватися таких будинків, тим більше зростатиме економія», – сказав він.
Крім того, це також дозволить на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель. «Якщо сьогодні приблизний строк експлуатації будівлі складає 100 років, то проведення заходів з теплоізоляції фасадів продовжує їй життя ще до 20 років», – додав Парцхаладзе.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Джерело