Реєстрація /

У Дніпровському районі відкрили соціальні квартири для дітей-сиріт

Запрацював Центр соціальної підтримки.

У Дніпровському районі Києва відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сім’ї, на базі якого створено соціальні квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Проблема відсутності житла у таких дітей віком від 18 до 23 років часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації. Фактично вони виявляються не готовими до самостійного життя. Цей Центр надаватиме послуги підтриманого проживання і пропонує дітям належні умови проживання до їхнього забезпечення постійним житлом. Тут створено 6 соціальних квартир, у яких зможуть проживати до 36 дітей. Квартири облаштовані необхідними меблями та побутовою технікою, є місця для навчання та відпочинку дітей, а працівники Центру супроводжуватимуть їх в усіх питаннях», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що граничний термін перебування в соціальних квартирах становить півтора року. Цього часу достатньо, аби дитина навчилася самостійному проживанню, без підтримки інших осіб у побутових питаннях.

Стаття по темі: Що буде з цінами на нерухомість в Києві в 2021 році: прогноз від експертів ринку

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набудуть чинності зміни в законодавстві, яке регулює податки, розміри мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. На окрему увагу заслуговують зміни в тарифах на газ та електрику, які істотно виростуть з 1 січня 2021 року.

Джерело