Реєстрація /

У Дарницькому районі відкриють ще один комунальний дитсадок

У садку буде 210 місць.

Депутати Київради підтримали створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №741.
Дитсадок планують відкрити за адресою: вулиця проспект Миколи Бажана, 7–Є. Передбачається, що об’єкт буде віднесено до сфери управління Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації. 

«У цьому приміщенні раніше був дошкільний виховний заклад, але в 1996 році його функціонування було призупинено. Зараз ми можемо зробити ремонт у приміщенні і відновити роботу дитсадка. Відтак, забезпечимо 210 дітей Дарницького району дошкільною освітою. Це зменшить соціальну напругу в мікрорайоні, адже сьогодні дитсадочки працюють із значним навантаженням», – зауважив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Видатки на утримання дитячого садка здійснюватимуться за рахунок коштів, передбачених бюджетом міста для головного розпорядника по галузі «Освіта» на відповідний рік. 

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл.

Крім того, цього року завершать будівництво ще одного садочка в Солом’янському районі столиці. Новий ДНЗ надасть маленьким киянам 260 місць у 14 групах.

Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Садочок розташований за адресою: бульвар Вацлава Гавела, 81-А і його зводять на місці дитячого закладу, будівництво якого розпочалось у 80-ті роки і так не завершилось через брак фінансування. З часу припинення будівництва конструкції будівлі прийшли в аварійний стан. Тож, довелось демонтувати стару конструкцію і відбудувати нову. 

Джерело