Реєстрація /

У цьому році в Києві добудують складський комплекс


Пропозиція зростає повільно.

У Києві будують обмеженe кількість складів.

«Ми очікуємо, що тренд на підвищення ставки продовжиться, спонукаючи девелоперів будувати не тільки built-to-suit рішення, а й спекулятивні складські комплекси. Проте, такий варіант розвитку подій буде можливий за умови подальшого поліпшення макроекономічних показників, стабільності обмінного курсу і відновлення ринку кредитування. У той же час, в 2020 році очікується до введення в експлуатацію тільки один масштабний проект, тоді як в 2021 ситуація може кардинально змінитися і на ринку з'явиться значний обсяг нової пропозиції, за сприятливих ринкових умов», – каже Наталя Сокирко, керівник департаменту складської і логістичної нерухомості CBRE Ukraine.

У період з 4 кв. 2018 з 2 кв. 2019 роки інвестори перебували в стані очікування в зв'язку з політичною невизначеністю, тому загальний обсяг інвестицій в 2019 році, який склав 31 млн дол продемонстрував спад на 12%.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Раніше повідомлялося, що сегмент складів для зберігання особистих речей приватних осіб в Україні поки представлений слабо, але найближчим часом він може почати активно розвиватися.

Джерело