Реєстрація /

У 2021 році будуватимуть менше житла

Причиною може стати не завершення реформи.

У 2021 році кількість споруджуваних об'єктів житлової нерухомості може скоротитися на 30%

Про це 100realty.ua повідомила Вікторія Погасий, директор по маркетингу житлового комплексу BASA City.

За її словами, через незавершеність реформи містобудівної діяльності, економічної невизначеності, на ринку зберігається досить хитка ситуація.

«Забудовники не поспішають виводити нові проекти, особливо це стосується об'єктів економ-класу, попит на які продовжує знижуватися. Тому цілком ймовірно, що в 2021 році кількість нових об'єктів на ринку, в порівнянні з 2020 роком, може скоротитися як мінімум на 1/3», – вважає експерт.

Вікторія Погасий зазначила, що скорочення обсягів будівництва призведе до того, що попит і пропозиція досягнуть свого балансу, а в окремих сегментах, наприклад, об'єктах підвищеної комфортності (нових форматів житла), попит може перевищити пропозицію на 10-15%.

«У 2021 році попит переважно буде сконцентрований на об'єктах нових якісних форматів житла, будівництво яких розраховано на 3-7 років з поетапним будівництвом 2-3 пускових черг, і в яких вже практично завершено будівництво першої черги», – розповіла вона.

За даними експерта, різниця в ціні квартири в новій черзі, будівництво якої тільки починається, добре зарекомендував житлового комплексу, в порівнянні з чергою, будівництво якої близьке до завершення, складає в середньому 20-25%.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що поліція викрила забудовника-шахрая, який намагався виманити у інвесторів кошти в сумі 642 тис. грн на будівництво житла в Бориспільському районі

Джерело