Реєстрація /

У 2020 році ринок нерухомості може отримати стрибок у розвитку

Це можливе при удосконаленні іпотеки.

Глава Національного банку України Яків Смолій заявив, що є всі передумови для зниження облікової ставки більш швидкими темпами і вже в 2020 році можна очікувати зниження до 8%. Це вплине на ринок нерухомості.

«Низька облікова ставка – це показник добре працюючої і стабільної економіки. 8-відсоткова облікова ставка дозволить банкам видавати кредити під 10-12% річних, відповідно це дасть можливість перезапустити іпотечне кредитування в Україні, про що останні кілька років все тільки мріяли  як девелопери, так і покупці», — зазначає Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири і новобудови в Києві в 2020 році: прогноз від експертів ринку

У той же час зниження облікової ставки знизить прибутковість за депозитами. Відповідно, найпростішим, прогнозованим і зрозумілим способом заробляння грошей буде саме нерухомість. При цьому, як додає Андрій Рижиков, активний і зростаючий ринок може спровокувати появу непрофесійних і недобросовісних гравців, які захочуть заробити грошей, тому є ризик виникнення нових будівельних пірамід.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Уряд схвалив постанову, якою зменшив загальний строк розробки проектів будівельних норм – з 1 року 6 місяців до 10 місяців.


 

Джерело