Реєстрація /

Туристичну інфраструктуру у Києві вдосконалять, оскільки інтерес до міста зростає

Збільшили надходження від туристичного збору.

До кінця поточного року планується отримати понад 70 млн грн надходжень туристичного збору до місцевого бюджету. Наразі вже досягнуто показника у 65 млн грн.

Про це повідомили на засіданні Координаційної ради з туризму та іміджевої політики Київської міської державної адміністрації.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, туристична сфера Києва вже наблизилась до допандемічних фінансових показників та дає позитивні результати свого функціонування.

Обговорені важливі питання реалізації програми адаптації туристичних маршрутів до потреб людей з інвалідністю, а також реорганізації туристичного порталу міста та мобільного додатку.

«Можемо сказати, що зацікавленість у відвідуванні міста туристами з усього світу зросла, про це свідчать показники туристичного збору. Ми вже отримали 65 млн грн туристичного збору, а плануємо отримати понад 70 млн грн, що є значно більшим, ніж минулого року. Це перспективний напрямок, який потрібно продовжувати розвивати задля того, аби зробити столицю туристично привабливою. Наразі міська влада спільно з туристичними асоціаціями та громадськістю на всіх рівнях продовжують активно працювати над важливими напрямками сфери туризму, а саме: діловим, медичним, гастрономічним, подієвим та історико-культурним», – зазначила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що велика кількість туристів з усього світу відвідує столицю, а найбільше – з Ізраїлю, США, Німеччини, Туреччини, Саудівської Аравії, Індії, Білорусі, Великобританії, Азербайджану та Грузії.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що Україні стануть енергоефективними 1000 громадських будівель.

Джерело