Реєстрація /

Три банки видають кредити на купівлю житла у новобудовах менш ніж під 20% річних

Перший внесок позичальника має становити не менше 20%.

Тільки три банки з 40 найбільших в Україні готові видавати кредити на придбання квартир на первинному ринку менш, ніж під 20% річних. Такими є результати дослідження надання кредитів на покупку житла у новобудові терміном на 20 років в національній валюті від ресурсу prostobank.ua.

Станом на 11 вересня поточного року досліджувані кредити надають 8 банків. Середня реальна ставка за такими кредитами становить 21,73% річних.

Найдоступніший кредит на покупку житла у новобудові пропонує банк «Аркада» – 14,09% реальних річних (14% ставка по кредиту і 1,25% одноразова комісія), але тільки на квартири у ЖК «Патріотика». Перший внесок позичальника має становити не менше 20% вартості квартири.

«Приватбанк» пропонує кредит під 17,9% річних без додаткових комісій при першому внеску 25% без обмежень по ЖК, де бажає придбати квартиру позичальник.

Третім банком, кредитна програма якого «вписується» до 20% річних є «Кредобанк». Його умови: процентна ставка (плаваюча) – 19,25% річних, одноразова комісія – 0,99%, аванс позичальника – 40% від вартості квартири.

Раніше повідомлялося, що в Києві видають іпотечних кредитів більше, ніж у всіх інших регіонах України разом узятих.

Джерело