Реєстрація /

Теплопостачальні підприємства України зменшили борги за спожитий газ

Ситуація з розрахунками все одно критична.

Ситуація з розрахунками теплопостачальних підприємств за спожитий газ і електроенергію покращилася за останній місяць на 4%.

Про це повідомили у Мінрегіонбуді.

Не дивлячись на це,ситуація досі залишається вкрай незадовільною. 

«Це, в першу чергу, вплине на отримання номінації від НАК «Нафтогаз» у вересні, коли фінансова дисципліна по розрахункам підприємств має вийти на рівень не менш як 90%», – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Лідери-області по розрахункам – Черкаська, Львівська, Полтавська, Донецька області і м. Київ, хоча стан розрахунків в столиці і досі залишається на низькому рівні. Критична ситуація з розрахунками на теплопостачальних підприємствах у Рівненській (58%), а також Хмельницькій, Івано-Франківській, Вінницькій і Київській областях, де стан розрахунків складає менш ніж 73%.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Ситуація, яка склалася з розрахунками за газ на сьогоднішній день не дає можливості говорити про своєчасне отримання номінації у вересні. 

«Нікого не лякаю. Але, наголошую на особистій відповідальності кожного керівника як органу місцевого самоврядування, якому належить комунальне підприємство, так і керівників самих підприємств. Ваше завдання, вчасно розрахувавшись – отримати номінацію і надати якісну послугу під час опалювального сезону», – зазначив Міністр.

Джерело