Реєстрація /

Половина житлового фонду столиці вже готова до опалювального сезону

Будинки продовжують готувати до холодів.

На сьогоднішній день до опалювального сезону 2018-2019 років в Києві підготовлені 50% будинків. До 25 вересня обіцяють підготувати весь житловий фонд столиці.

Про це повідомив заступник глави департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації Олександр Малихін.

Відзначається, що на підготовку до опалювального сезону районні адміністрації міста передбачили майже 300 млн. грн.

По місту планується підготувати до осінньо-зимового сезону 306 котелень, з яких вже підготовлено 152. Також теплопостачальними організаціями заготовлено понад 50 тонн вугілля (98,8% від запланованого), проте створено лише 6,7 тис. тонн запасів рідкого палива від запланованих 76,8 тис. тонн (8,8%).

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Раніше міська влада розповіла, що для зменшення сум у платіжках за тепло перше, що потрібно зробити в багатоквартирному будинку – встановити теплопункт. Це дозволить київській родині заощадити більше 2 тис. гривень на опаленні за один сезон. Після встановлення теплопункту київська сім'я, яка проживає у двокімнатній квартирі, зможе економити більше 2 тис. грн за опалювальний сезон. А якщо в будинку утеплити фасад і замінити вікна та вхідні двері, то рахунок за централізоване опалення зменшиться наполовину.

Джерело